21 Kasım 2012 Çarşamba

ALLAHTAN KORKMAYA ÇALIŞANIN ALLAHTAN KORKMAZ GİBİ YAŞAYANLA ARKADAŞLIĞI 2



MÜSLÜMAN İNSANIN GAYRİ MÜSLİMLE
ALLAHTAN KORKMAYA ÇALIŞANIN ALLAHTAN KORKMAZ GİBİ YAŞAYANLA ARKADAŞLIĞI 2
dostlugun dogasında beraber yeme ve içme vardır ve yeme içmeyle ahlakın ve ahlaki yönelişlerin çok buyuk ilintisi vardır.
yemeğini yediğiniz ve ömür boyu yiyeceginiz eşinizinyemeğinden başlayarak . bu durumun ömür boyu sürecegini düşünerek herşeyden evvel mümin ve allahtan korkan insanla evlenmek lazım
arkadaşını saöyle dinini söyleyeyeim denilmiştir. hayat arkadaşı adamı vezir de eder rezilde . dikkat ...

... arkadaşlarınız da kadınlar da erkeklerde dikkat etmeli islamdan bagımsız davranma dürtüsü ve şehveti diirilmiş oluşmuşsa sonunda mutlaka çuvallar ve sadece kendisine degil etrafına da zarar verir. böyleleri içinde bu tur duygular oluşuyorsa allahım beni dinimde fitnelendirme virdine devam etmelidir.
dinin degerleri onu sıkıyorsa seytan ve nefsi onu kıskacına almış demektir. ergeç allaha buyuk hatalarla isyan edecektir. sizi etkilemesine izin vermeyecek mesafeye çekilmelisiniz.
hata yapanlar isteyerek ve bilerek hata yapıyorsa bu en tehlikeli durumdur. hata yapan etrafını da sürüklemek ister.
onun pişirdiğini yemeyin verdiğini içmeyin, onunla yalnız yolculuga çıkmayın, onun yanında serbest davranmayın , özelinize ittila ettirmeyin, özel şeylerinizi ona emanet etmeyin.
bugun kötuluk dürtüleri veren katkı maddeleri vardır. size içirir yedirir ve kendinizde hiç olmayan yönelişler içinizde oluşur. sonra önünüze o yönelişe uygun ortamları çıkarır ve sizi bir defa hataya ve günaha çektimi bir daha siz geri dönmek konumundan çok uzak laşmış hissedebilirsiniz kendinizi. özellikle cinsel günahlar için insanları etkileyici ilaç katkı vs maddeler ahlaksızların elinde dolanıyor. kız cocuklarına içirip ya da ev hanımlarına onları bir anda asla işlemeyecekleri uygunsuz günahlara uygun nefs haline sokuyorlar sonra da ya utanç ya da şantaj ya da korku sebebiyle kmasum kızlar ve hanımlar dini degerler dışı bir yöne dogru sürükleniyorlar.
yakın dönemde eyyamcı akrabası sebebiyle böyle bir vartaya düşürülen bir namuslu kadının dramı bana ulaştırıldı. elbette tevbe kapısı açık ama . bu hata işleme duygusu ve işlemiş olma hatırası çok kahredici bir şey . başına gelen insanın anlattıkları iç parçalar.

çocuklarınızı başkalarına da emanet ederken dikkat edin, kendinizi de başkalarının eglence metası haline getirmeyin, her tevbe ettik diyeni dost bilmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder