21 Haziran 2013 Cuma

Gezi parkı



Herşeyi söyledi bir sevmediğini söylemedi. 

hüseyin gülerce sevmediğini , sadece sevmediğini söylemeden her şekil ve surette sevmediğini ifade etmeyi başararak sevmediğini söylemede ibnu'r ravendi el mülhid kadar edibane bir edebi sanat dilini ihya etti. 
her şeyi söyledi bir sevmediğini söylemedi.
allah kendisinden razı olmasın .

bülent ecevit gibi bir adama rahmet oku
amerika gibi bir vahşiye ses çıkarma eyvallah et,
ataeistlere hoş görülü davran , papaya arzı hürmet et, israile ses çıkarma
polis müslümanları copladığında gıkın çıkmasın yıllarca
başörtüsünü yasaklayanlara hiç kızma bile ... hatta direnen kızlara açın okuyun diye yetkisizce ve ahlaksızca fetva ver...
sıra tayyip erdoğana gelince bir erkek tavrına tahammül etme , hoş görme sabretme ve saydır kinini ... en gıcık uslupla seslendir yazıya dök . en hünsamsı davranış şekliyle ...
etrafındaki eski radikallere de iki laf etmek lazım
bundan 20 sene evvel, zamanımızda her kim varsa müslümanlardan ; hepsini en uçarı şekilde eleştirip, bu da yetmeyince eleştiriyi ta asrı saadete kadar götüren ve sahabeye allah rasulune ihanet etmeyi yakıştıran adamlar . onları bilen bilir ... hüseyin gülerce gibi bir ruvey bida ya abi diye hitap ediyorlar hemde milyonlarca insanın önünde ve canlı yayında ...
onlara başka aşağılama yapmaya gerek yok...

hünsa : dişilik ve rkeklik belirtileri gösteren mahlukata denilir.
rüvey bida : ne dediğini bilmez adamlara denilir.


gezi parkında ortak payda nedir

demokrasi ile büyümüş çocuklar demokrasinin izin alarak eylem yapma kuralını yıkıyorlar . olay böyle görünüyor ama öule değil .

bence durum şu. hükümet güçlü birinin rantına dokundu ama bu defa o dokunduğu kimse cem uzandan daha dişli biri ve bu daha profosyonel bir ekibe işi vermiş . ve işsiz güçsüz özel üniversitelerde burslu olarak okuttukları gençleri buraya saldılar.
çadırları yakanlar da onlarla irtibatlı polisler olsa gerektir.
eylemlere katılan liseliler de yine özel okullarda okuyan özel liseliler siyah tişörtler de o para babasının ikramıdır.

vizelerin başladığı ya da başlayacağı bir zamanda hiçbir normal üniversiteli vatan kurtarmaz önce can gelir yani ders çalışırlar. gezide bekleyenler 13 gündür orada yiyip içip eğleniyorlar.
liselerde devam mecburiyeti var. 13 gün az zaman değil her baba yiğit devamsızlıktan sınıfta kalmayı göze almaz . o halde bunları birileri idare ediyor.

devlet memurları mesai yapıyor mesaiden sonra orada geceleyipde sabah işe gitmek zordur. o halde devlet memuru da olamazlar.
özel sektör adama 13 güz gezi de gösteri yap diye izin vermez.
işsiz güçsüz takımı ekmek elden su gölden se orada durur tabii


o halde sonuç şudur ;
gezi parkındakiler özel ünivtelerde kendilerine güvence verilen burslu öğrenciler ve özl liselerde okuyan öğrenciler. işsiz güçsüz oraya yemek yemeye gelen çapulcular ve eğlence için gelen keyf adamlarıdır. 
peki taraftarlar
 oraya niye geliyor ; 
çarşı zaten bilkindiği gibi herşeye karşıdır. sırf iş olsun diye her yere gider. ama burada inönü stadının yıkımıyla lakalı bir durum olsa gerekki bu işe bulaştılar. 
fenerbahçeliler başkanları hapse atılıp çile çektiği için vs gıcıklığına gitmiştir. 
gs liler ali sami yen den dolayı gitmiş olabilir. 

sanatçılar türkiye genelinde kendilerine iş veren acentelar içinde bulundukları alemi idare edenleri idare eden o büyük para babasının isteği üzerine oradalar. yoksa hiçbirinin umurunda olmazdı gezi parkı...
chp neden orda derseniz . gülünecek durummdur. orada opara babası menfaatine halel gelen adam ve onun adamları zaman zaman sol ölmesin diye onlara destek çıkktığı için hatır belasına oradadır. 
nurcular neden mızmız ediyorlar diyeceksiniz. 
en favori olasılık saidi nursi abdulhamide karşı çıkıp istibdada hayır dediği için , onlarda tayyip bey nazlarını çekmediği için onu müstebid kabul edip karşı çıkıyorlar. mesele saidi nursinin taklidinden başka birşey değil. 
saidi nursi sultan abdulhamide karşı çıkıp ittihadçıları destekleyinde sonraki ömrünü mağalarda geçirmişti. bu adamlar da inşallah islam ümmetinin arasından silinir giderler bu vesileyle . 

benim tayyip beye tavsiyem şudur.
demokrasilerde siyasi meselelerde kanaat belirtecek kurum ve kuruluşlar hakkında bir düzenleme yapıp dernek vakıf ve benzeri kuruluşları ikiye ayırmalı siyasi olamayı seçenler ve seçmeyenler. siyasi olmayı seçenlerle partileri daha sonra aynı statüye getirerek onları partilwer gibi seçimlere girme durumunda bırakmak ve oy kapasiteleriyle istedikleri partiyle seçim ittifakı yapmalarının önünü açmak. böylece siyasi hareket haline getirmek ve her siyasi alanda konuşanın konuştuğu şeyden sorumlu olmasını sağlayarak gerçek demokrasiyi hayata geçirmek.

tayyip bey e hazır fırsat taksime topçu kışlasını yapmaktan vazgeçsin. taksimi tamamen yeşillendirsin. otelleri yıksın stadyumu da yıksın hepsini gezi parkı yapsın . herkes rahatlar böylece...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder